Bournemouth – stjernebold på et Superliga-størrelse stadion

Bournemouth – stjernebold på et Superliga-størrelse stadion

Premier League er en af de mest sete ligaer i verden. På tv og streamingtjenester kan ingen andre ligaer røre den, men også på tilskuersiden er Premier League med i den absolutte top. I 2018/19-sæsonen var der i gennemsnit 38.168 tilskuere på stadion per kamp. Det gennemsnit kunne dog være højere, hvis ikke det lige var for A.F.C. Bournemouth. Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Over 2.5 mål i opgøret mellem Sheffield United og Manchester City

Lørdag tager Sheffield United hjemme på Bramall Lane mod Manchester City. En ...

SE spilforslag

Mere om Bournemouth

Klubben fra den engelske turistby på sydkysten spiller dog ikke for tomme tribuner, men hjemmebanen, Vitality Stadium, har kun en kapacitet på 11.329 tilskuere. I sidste sæson var tilskuergennemsnittet til klubbens kampe 10.532. Det er lavere en eksempelvis Brøndbys, og størrelsen på stadion er da også på niveau med et gennemsnitligt Superliga-stadion.

Om der kommer et større stadion i Bournemouth, er i skrivende stund uklart. Klubben har haft planer om at udvide Vitality Stadium, men det strandede, da man ikke kunne blive enige med den nuværende ejer (et ejendomsselskab i London) om et køb af stadion. I stedet har klubben arbejdet på at bygge et helt nyt stadion, som skal ligge ved Kings Park, hvor klubbens træningsanlæg allerede ligger. Den plan er dog sat på hold på ubestemt tid af økonomiske grunde.

Bournemouth er blevet et stjernehold

Men nu er størrelsen som bekendt ikke afgørende, og tilskuerne på Vitality Stadium kan se stjernebold af en helt anden kaliber end i Superligaen hver anden weekend. Det er femte sæson i træk, at byens indbyggere kan følge The Cherries i Premier League, hvilket i sig selv er en kæmpe bedrift for en klub med de rammer og af den størrelse.

Historisk set er det da heller ikke ligefrem stjernebold, der er blevet spillet på Dean Court, som stadion oprindeligt hedder. Bournemouth sad nærmest fast i den tredje bedste fodboldrække fra 1920’erne og helt frem til 70’erne, og det var faktisk først i 1987, at klubben for første gang spillede sig op i den næstbedste række. I 2015 rykkede den for første gang op i Premier League og den bedste engelske liga, hvor den altså stadig er at finde.

Hvordan skal det nu gå Bournemouth i Championship?

Efter ellers at have været et fast etableret Premier League-hold i gennem flere år, blev Bournemouth årets store overraskende nedrykker med et point op til stregen. Efter nedrykningen tog Bournemouth også afsked med deres legendariske træner Eddie Howe, der havde ført klubben op gennem alle de engelske rækker.

Dermed starter et nyt kapitel i historien for Bournemouth - kan de vende tilbage til Englands fineste række, eller kommer de til at tilbringe de næste par år i The Championship?

Bournemouth har trods alt været i stand til at holde på en række af deres bedste spillere. En række spillere der gentagne gange over de seneste par år, har vist sig at have kvalitet til at spille Premier League-bold. Meget tyder derfor på, at vi får nok skal få the The Cherries i Premier League igen - og måske allerede indenfor de næste tre sæsoner.


P