Manchester United – rekordmestre i krise

Manchester United odds og spilforslag

Der findes ikke en klub i England med et større pokalskab end Manchester United. Klubben er den mest vindende og indehaver af rekorden for flest engelske mesterskaber – hele 20 er det blevet til. Oven i kommer 12 FA Cup-triumfer, 4 Liga Cup-pokaler og 5 europæiske triumfer. United er sågar den eneste engelske klub, som har vundet The Treble bestående af mesterskabet, FA Cuppen og Champions League i samme sæson (1998/99).Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Manchester United – rekordmestre i krise

Manchester United odds og spilforslagDer findes ikke en klub i England med ...

SE spilforslag

Manchester United baggrund

Manchester Uniteds historie er lang og glorværdig. Men storheden kan med lidt god vilje koges ned til to æraer.

Den første var under Matt Busby, som var klubbens træner fra 1945 til 1969. Han førte klubben til sit første mesterskab i 41 år i 1952, og stod i spidsen for det unge hold, der blev ’The Busby Babes’, som vandt såkaldte back-to-back-mesterskaber i 1956 og 1957. Det unge fik aldrig mulighed for at hente den tredje triumf i træk, da otte af spillerne omkom i en flykatastrofe i München i forbindelse med en europæisk kamp i 1958.

Det lykkedes dog Busby at genopbygge et nyt superhold, som hentede mesterskabet i 1965 og 1967, og i 1968 blev United den første engelske klub til at vinde den daværende Europa Cup for mesterhold. I alt blev det til 13 titler i Busby-æraen.

Alex Ferguson æraen

Det burde være svært at tangere. Men det lykkedes for en viljestærk og temperamentsfuld skotte, der kom til klubben i 1986. Alex Ferguson sad på trænerposten helt frem til 2013 og efter et par vanskelige år i begyndelsen, sikrede han Manchester United mesterskabet i 1993 – det første siden det sidste i Busby-æraen, som var i 1967.

Alex Ferguson formåede også at skaffe United europæisk succes. Pokalen blev både hentet i den hedengangne Pokalvindernes Europa Cup og to gange i Champions League. Mest mindeværdig var den i 1999, hvor to overtidsscoringer i finalen mod Bayern München var med til at sikre en triple-triumf den sæson. Alt i alt hentede Ferguson 49 trofæer til United, heriblandt imponerende 13 mesterskaber.

Er Manchester United i krise - og hvad står fremtiden på?

Den gloværdige fortid er dog efterhånden ved at fortabe sig i tågerne, efter en række sæsoner med magre resultater og stor udskiftning på trænerposten. De Røde Djævle er i disse år en klub i krise. Det er endnu ikke lykkedes at finde Fergusons arvtager og fansene er utilfredse med det amerikanske ejerskab og manglen på en egentlig sportslig ledelse i klubben.

Efter flere forskellige manageres afgange, heriblandt champions-league helten og klublegenden Ole Gunnar Solskjaer, står det uklart hvordan Manchester United kan komme tilbage til storhedstiderne. Selvom pengene fra de stenrige ejere burde være der og opbakningen fra fansene helt sikkert er der, så lader det ikke til at afspejle sig i klubbens ambitioner både inde- og udenfor banen. Der skal simpelthen store ændringer til. 

Odds'er du på United i denne sæson skal du særligt være opmærksom på de svingende resultater på kampdagen. Hold godt øje med det tilsyneladende antal høje mål og høje antal kort i stedet for at spille på rene spilresultater.


P