Newcastle – klubben med den forhadte ejer

Newcastle odds og spilforslag

Sig navnet Mike Ashley, og de fleste fodboldinteresserede i Newcastle upon Tyne vil fnyse af dig. Mangemilliardæren, som ejer Newcastle United, er formentlig den mest forhadte klubejer i Premier League.. Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Over 2.5 mål i åbningsbraget mellem Fulham og Arsenal

Når Fulham hjemme møder The Gunners i 2020/2021 sæsonens første kamp, er ...

SE spilforslag

Newcastle baggrund

Mike Ashley - der har tjent sine mange penge på at stifte Sport Direct, som er en sportsudstyrskæde med over 600 butikker verden over - købte Newcastle United i 2007. I begyndelsen var han umiddelbart en populær skikkelse, som sad blandt ”almindelige” fans på hjemmebanen St. James Park iført en sort- og hvidstribet spilletrøje. Men hvorfor er han blevet så upopulær? Det er der mange grunde til, hvis man spørger fansene.

For det første er der resultaterne. I Ashleys regeringsperiode er Newcastle rykket ud af Premier League to gange. Dertil kommer at klubben kun én gang har kvalificeret sig til at spille europæisk, lige som den aldrig er nået længere end 4. runde i FA Cuppen. Det er ikke godt nok i en klub, som tidligere har spillet med i toppen i Premier League, og i sin selvforståelse burde kunne spille med i den bedste halvdel af Premier League.

Newcastle nedrykninger

For det andet er der ejerens personalehåndtering. Mike Ashley er flere gange blevet kritiseret for at ansætte private venner i stillinger, som de ikke var kvalificerede til. Han har også måtte høre for flere af sine trænerfyringer og ansættelser, og så er det heller ikke gået ubemærket hen, at han – i fansenes øjne - har behandlet klubkoryfæer som Alan Shearer og Kevin Keegan uværdigt. Sidstnævnte sagsøgte i øvrigt Ashley og klubben for uretmæssig fyring – og vandt retssagen.

Klublegenden Alan Shearer satte ord på fansenes frustrationer i BBC for nylig: ”Hvorfor vil de have forandring? Fordi de ikke føler, at de får værdi for pengene. Samtlige Premier League-klubber har brudt deres transferrekord inden for de seneste 2-3 år, men Newcastles rekord er stadig fra 2005, hvor Michael Owen blev købt for 16 mio. pund”.

Køber Newcastle for billigt ind?

Det var også uenigheder om hvor stort transferbudgettet skulle være, som fik den nu tidligere træner Rafael Benitez til at forlade Newcastle, da hans kontrakt udløb efter sidste sæson. En sæson, hvor han skaffede klubben en 10. plads med en mildt sagt middelmådig trup. Fansene ville have kontrakten forlænget, men Mike Ashley mente, at Benitez krævede for meget.

I stedet er det nu Steve Bruce, som står i spidsen for Newcastle. Og i sommerens transfervindue hev Mike Ashley endelig den store pengepung frem og smed 40 mio. pund efter den brasilianske angriber Joelinton. Samtidig arbejder Ashley dog stadig på at sælge klubben, og han kan håbe på, at den forventede Mission Overlevelse lykkes, så klubben ikke falder i værdi.

 Steve Bruce som manager efter Benitez. Skal kæmpe for at undgå nedrykning.
P