Liverpool – De 30 års mesterskabstørke er slut

Liverpool spilforslag og odds

Efter 30 års mesterskabstørke fik Liverpool langt om længe hevet mesterskabet hjem. Ærgerligt for klubben og de mange fans at de ikke fik lov til at fejre det helt igennem. Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Liverpool får ram på Arsenal

Liverpool og Manchester City er lidt i en liga for sig selv ...

SE spilforslag

Liverpool historie

Faktisk havde The Reds aldrig vundet ligaen i den tid, hvor den har heddet Premier League. Det siger ikke så lidt, når klubben tidligere har vundet i alt 18 mesterskaber. Størstedelen af spillerne i den nuværende trup var end ikke født, da det seneste mesterskab kom i hus tilbage i 1989/90-sæsonen.

Den lange mesterskabstørke harmonerede ikke med en traditionsklub, der i sin selvforståelse er en storklub, som har en af de største fanbaser i verden, og som tidligere var kendt for at spille den bedste og mest besnærende fodbold for sin tid.

Men Liverpool blev på mange måder symbolet på en storklub, der ikke formåede at følge med og tilpasse sig, da spillet blev mere moderne og ligaen mere professionel med indførelsen af Premier League i 1992.

Liverpool står ikke alene

Liverpool er dog langt fra den eneste store klub, der har været igennem en lang mesterskabstørke. Chelsea gik 50 år uden et mesterskab mellem 1955 og 2005, mens Manchester City måtte vente 43 sæsoner fra 1968 til 2012. Ja, selv Liverpools rivaler fra Manchester United har været der. Den gik 29 sæsoner mellem mesterskabet i 1911 til det i 1952 (her regnes i sæsoner og ikke år pga. Verdenskrigene, red.).

Liverpool havde dog ikke kun haft svært ved at vinde mesterskabet, men i det hele taget ved at finde stabilitet. Eksempelvis har klubben i indeværende årti misset top 4 hele fem gange. Men siden Jürgen Klopp overtog trænersædet i 2015, har han langsomt, men sikkert, ført klubben tilbage til den absolutte top og nu er der sat kronen på værket; det forjættede mesterskab.

Det var også uhyre tæt på i den 18/19 sæsonen, hvor Liverpool sluttede på 2. pladsen med hele 97 point i sidste sæson. Det er det højeste pointantal en klub har hentet uden at vinde mesterskabet i Premier Leagues historie, og i samtlige sæsoner i ligaens tid, bortset fra en enkelt (2017/18, red.), ville det have været nok til at blive mestre.

En ny succesful æra er i gang - Liverpool drømmer om endnu et mesterskab

Året efter den ovennævnte sæson lykkedes the endelig Liverpool at vinde det længe-ventede engelske mesterskabstrofæ. De seneste par år har altså både budt på de tre helt store titler: Champions League, Premier League og VM for klubhold. Spørgsmålet er blot, om Klopp's mandskab kan forblive helt i toppen af Premier League i de kommende par år.

Med stærke konkurrenter såsom Chelsea og Machester City, vil det kræve endnu en exceptionel sæson for Liverpool, hvis de igen skal kunne fejre endnu et mesterskab i den kommende sæson. Klubben har uden tvivl kvaliteten på og udenfor banen til at spille med i toppen - men er der nok bredde til at ende helt på toppen? Det vil kun tiden kunne vise.

P