Manchester City – fra elevatorhold til magtfaktor

Manchester City spilforslag og gode odds

Det virker næsten utænkeligt, når man ser Manchester City spille i dag – og ikke mindst udspille sine modstandere: At klubben ikke altid har været en magtfaktor i engelsk fodbold. Men det har den så langt fra. Springer man det seneste årti i historiebøgerne over, så har City gennem hele sin historie været et elevatorhold, der er rykket op og ned mellem de to bedste rækker. Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Manchester City – fra elevatorhold til magtfaktor

Manchester City spilforslag og gode oddsDet virker næsten utænkeligt, når man ser ...

SE spilforslag

Manchester City baggrund

Klubben har sågar været en tur nede i den tredjebedste række i 1988/89-sæsonen. Men nu er City i gang med sin 18. sæson i træk i Premier League, hvilket er den længste periode klubben har haft i det bedste engelske fodboldselskab, og det seneste årti har det været som en del af den absolutte top i ligaen.

Manchester Citys nuværende status som tophold startede med Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, der overtog klubben i 2008. Milliardæren, som er en del af den royale familie i De Forenede Arabiske Emirater, hvor han også er vicestatsminister og halvbror til landets præsident, forvandlede klubben med en pengeindsprøjtning, som engelsk fodbold aldrig har set lige.

Manchester City er den nye målestok

På rekordtid er klubben fra den blå del af Manchester gået fra at være dårligere end midterholdene i Premier League, til at være den, alle de andre jagter. Siden 2011 er det nemlig blevet til hele fire mesterskaber, to FA Cup-triumfer og fire Liga Cup-titler.

Men det er ikke kun titlerne, som gør klubben til en magtfaktor lige nu. Det er i lige så høj grad måden, som de er blevet vundet på. Æren for det tilfalder Pep Guardiola, som satte sig i Citys trænersæde i 2016, og har fået holdet til at spille gudsbenådet fodbold på næsten lige så højt niveau, som det udødelige Barcelona-hold, han også var træner for fra 2008-12.

Det blev understreget i sæsonen 2017/18, hvor Manchester City skrev engelsk fodboldhistorie. Ikke nok med at klubben vandt Premier League, den gjorde det også med historiske 100 point, som den første nogensinde.

Dertil vandt City også både FA Cuppen og Liga Cuppen og blev dermed de første til at vinde den hjemlige The Treble – eller i al fald det første mandlige hold, som Guardiola ved flere lejligheder har påpeget med henvisning til at Arsenals kvindehold har opnået det samme.

Scorer Manchester City endnu et mesterskab - og måske endelig et Champions League trofæ?

Efter flere historiske mesterskaber inden for få år, så er City igen favorit til at score endu et Premier League trofæ. Men de vil med al sandsynlighed få kamp til stregen af Liverpool, som tørster efter endnu et mesterskab og formentlig håber på, at City vil prioritere en triumf i Champions League højere end endnu et trofæ i den hjemlige liga.

Det er en offentlig kendt hemmelighed, at Guardiola blev hentet til klubben med det formål at skaffe City et Champions League-trofæ. Dog har det aldrig lykkedes Machester City førhen, selvom de kom skræmmende tæt på i 1-0 finalenederlaget mod Chelsea. Sky Blues har uden tvivl kvaliteten og bredden i truppen til at spille med, om alle trofæer i de kommende sæsoner.

Spørgsmålet er blot, om Guardiola kan finde en måde at få udnyttet klubbens storhedsperiode, og endelig få hentet et Champions League trofæ hjem til Etihad Stadium. 

P