Crystal Palace – gode resultater ude, god stemning hjemme

Crystal Palace er bedre ude end hjemme

Hjemme godt, men ude bedst. Den omskrivning af en velkendt talemåde passer overraskende godt på Crystal Palace. Klubben fra det sydlige London er nemlig en af de senere års bedste på udebane i Premier League. . .... Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Crystal Palace – gode resultater ude, god stemning hjemme

Crystal Palace er bedre ude end hjemmeHjemme godt, men ude bedst. Den ...

SE spilforslag

Crystal Palace er et stærk udebanehold

Således har The Eagles i de to foregående sæsoner vundet både på Anfield over Liverpool, Emirates (Arsenal), Etihad (Manchester City) og Old Trafford (Manchester United). Faktisk har Palace været så stærke på udebane de to seneste sæsoner, at kun 5 af de 6 såkaldte store klubber i Premier League har hentet flere end de 50 point, som Palace har.

Den engelske presse har da også døbt Crystal Palace The Away Day Kings på baggrund af den usædvanlige udebanestatistik, som den samtidig tilskriver den rutinerede træner, Roy Hodgson, og hans taktiske evner. Den tidligere F.C. København-træner har dog svært ved at tage æren, eller for den sags skyld at finde en årsag:

”Jeg lever bare med det, for jeg kan ikke forklare det”, som han har udtrykt det overfor avisen Evening Standard.

Et meget uberegneligt hold

Træerne er dog ikke vokset endegyldigt ind i udebane-himlen. Crystal Palace har for eksempel ikke vundet på udebane over London-bysbørnene Tottenham i hele 22 år. Det har heller ikke hjulpet, at Spurs har fået nyt stadion, da Palace i indeværende sæsons femte spillerunde var forbi Tottenham Hotspur Stadium og tabte 4-0.   

Det er så, hvad det er. For hvad værre er, at klubben ikke ligefrem har et fort i hjemmebanen Selhurst Park. I den forgangne 2018/19-sæson var klubben den eneste i Premier League til at hente flere point på udebane end hjemme. Og i de fem seneste sæsoner i Premier League, er det kun blevet til 38 sejre i 114 hjemmekampe.

Crystal Palace hjemmebane bliver kaldt for "Fortet"

Det lille, intime og gamle stadion er ellers berømt og berygtet for en fremragende stemning, og der henvises stadig til det som ’Fortress Selhurst’. Men som den britiske komiker og Palace-fan, Kevin Day, har fortalt The Guardian, så aner han og medfansene ikke, om det nu til dags er ironisk ment eller ej.

Ørnene som er ledet af træner og Arsenal-legende Patrick Viera, vil den tvivl gerne i gang med en bedre sejrsstatistik hjemme. Netop forbedringer i hjemmebane statistikken kan vise sig som afgørende for mandskabet, hvis de efter års slumren for alvor skal bevæge sig væk fra midten af Premier League og hen imod den sjovere halvdel af tabellen. 

P