Southhampton – rugekassen på sydkysten

Southampton historie, odds og spilforslag

Listen er lang. Altså den liste af spillere som startede deres karrierer i Southampton F.C., for siden at skifte til en af de store klubber i Premier League. Southamptons fodboldakademi og talentarbejde regnes af mange for at være blandt det allerbedste i England.. Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Southhampton – rugekassen på sydkysten

Southampton historie, odds og spilforslagListen er lang. Altså den liste af spillere ...

SE spilforslag

Southampton historie

Det er inden for de seneste 20 år – hvor talentudvikling også har fået et helt andet fokus i den moderne fodboldforretning – at Southampton er lykkedes med en strategi og en satsning på at udvikle egne talenter og blive en anerkendt fodbold-rugekasse.

The Saints har også investeret tungt i at skabe sit akademi. Klubben har angiveligt brugt 30 mio. pund på det topmoderne træningsanlæg, Markus Liebherr Pavilion, som åbnede i 2014. Her er alle ungdomsholdene fra U8 til U23 er samlet, og hvor det er ambitionen at samle de største talenter i hele regionen på den engelske sydkyst.

Og lad os da få nogle navne på bordet over de mange talenter, der er kommet igennem Southamptons talentskole. Listen tæller spillere som Gareth Bale (Tottenham og Real Madrid), Alex-Oxlade Chamberlain (Arsenal og Liverpool), Theo Walcott (Arsenal og Everton), Luke Shaw (Manchester United), Adam Lallana (Liverpool) og Calum Chambers (Arsenal).

Største profil nogensinde hos Southampton

Går man længere tilbage i årbøgerne, så finder man navne som Wayne Bridge (Chelsea og Manchester City), men også tidligere Premier League-topangribere som Alan Shearer og Matt Le Tissier. Sidstnævnte skiftede godt nok aldrig til en storklub, men er en levende legende – ikke bare i Southampton, hvor han blev kaldt Le God, men i engelsk fodbold. Mange kendere har peget på Le Tissier som den mest undervurderede spiller, der aldrig har vundet en titel.

Det er ved at være nogle år siden, at der blev skudt et talent af fra Southampton til en af de store klubber. En af forklaringerne er ifølge eksperter, at talenterne er blevet ofre for klubbens succes fra 2014 til 2016, hvor den to sæsoner i træk kvalificerede sig til Europa League. Det betød, at der blev hentet flere og dyrere spillere udefra, som holdt talenterne ude.

Hvem er profiler hos Southampton nu?

I den nuværende trup er der dog tre spillere, som alle er produkter af klubbens akademi. Det er viceanfører James Ward-Prowse, den irske angriber Michael Obafemi og midtstopperen Jack Stephens.

 Spørger man eksperterne, så regner de med at The Saints igen bliver en del af den tunge ende i denne sæson i Premier League. Selv håber klubben formentlig på, at det bliver knap så tæt i bunden, som i de to seneste sæsoner, hvor nedrykningsspøgelset har plaget Southampton lidt for meget.
P