Leicester – de utænkelige mestre / The Unbelievables

Leicester – de utænkelige mestre / The Unbelievables

Der var engang. Sådan starter mange eventyr og sådan bør denne tekst også starte. For det var et eventyr, da Leicester City Football Club i 2016 løb med det engelske mesterskab. Det burde nemlig ikke kunne lade sig gøre for en klub som Leicester at vinde Premier League. Ikke i disse moderne fodboldtider, hvor titlerne fordeles på færre og færre (stor)klubber. .... Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Leicester – de utænkelige mestre / The Unbelievables

Leicester – de utænkelige mestre / The UnbelievablesDer var engang. Sådan starter ...

SE spilforslag

Leicester historie

Siden Premier League blev oprettet i 1992, er der også kun seks klubber (inklusive Leicester) der har vundet ligaen. To af de såkaldte Top 6-klubber, Liverpool og Tottenham, har ikke engang formået at gøre det, og vi skal da også helt tilbage til de spæde Premier League-år i sæsonen 1994/95 for at finde det seneste mesterskab til en mindre klub. Dengang vandt Blackburn Rovers – anført af goal getteren Alan Shearer – og det var ikke som sådan en overraskelse, da klubben faktisk havde været et tophold i et par år forinden.

Det kan man ikke ligefrem sige om Leicesters mesterskabshold. Det havde blot en enkelt Premier League-sæson på bagen, hvor de sluttede på 14. pladsen, inden den famøse 2015/16-sæson. Forud for sæsonen havde bookmakerne odds 5000:1 på dem som mestre, og de er efterfølgende også blevet døbt The Unbelievables, som en pendant til Arsenals ubesejrede mesterhold, The Invincibles.

Leicester udnyttede storholdenes nedture

Men i en sæson, hvor storklubberne ikke ramte deres sædvanlige niveau, var The Foxes ikke bare best of the rest, men slet og ret de bedste. Det var en sæson, hvor alt gik op i en højere enhed for Leicester. Holdet stod sammen som en enhed og kollektivet var i virkeligheden deres største styrke, men samtidig spillede hver mand deres måske bedste fodbold nogensinde.

I målet stod den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel med et næsten uvirkeligt højt bundniveau, i centerforsvaret holdt ellers middelmådige Wes Morgan og Robert Huth modstanderne fra chancer, på midtbanen løb Ngolo Kanté solen sort, og fremme stod Riyad Mahrez for det uventede, når der var brug for det, mens Jamie Vardy nærmest scorede på alt, hvad han ramte. Det hele blev fuldendt ude på bænken, hvor den italienske mastermind og taktiker, Claudio Ranieri, sad. Han formåede at finde balancen mellem at give spillerne frihed og tillid, men samtidig have et stramt styret koncept at spille ud fra.

”Det er en kæmpe oplevelse at have været med til. Noget, vi har udrettet sammen som hold og klub. Noget, jeg altid vil huske, og som aldrig nogensinde vil blive glemt i Leicester,” har Kasper Schmeichel fortalt til TV2.

Endnu en Schmeichel som engelsk mester

Danskeren er en af en håndfuld spillere fra mesterholdet, som stadig er i Leicester. Klubben har mistet de fleste andre profiler, men har fået tilført flere unge og talentfulde typer, der allerede har vist et højt niveau. På dagen kan de spille lige op med selv de bedste, særligt hjemme på King Power Stadium. Derfor ligner de tidligere mestre et hold, som skal spille med i den bedste halvdel i Premier League i denne sæson - og hvem ved, måske kan de overraske igen og drille storholdene ved at tage en top 6-placering.

P