Tottenham – the Lilywhites fra Nordlondon

Tottenham historie, spilforslag og betting strategi

Når historien om Tottenham Hotspur skal fortælles, så er det uundgåeligt at komme uden om rivaliseringen med naboerne fra Arsenal. Det nordlige London er – groft sagt – delt i to områder i fodboldmæssig forstand. Den hvide del, hvor de holder med Tottenham, og den røde del, hvor de støtter Arsenal. Læs resten af historien

  • Spilforslag
  • betting strategi

Over 2.5 mål i opgøret mellem Sheffield United og Manchester City

Lørdag tager Sheffield United hjemme på Bramall Lane mod Manchester City. En ...

SE spilforslag

Over 1.5 mål i første halvleg mellem Manchester City og Leicester

Søndag tager bysbørnene fra Manchester City mod Leicester, i et hæsblæsende opgør ...

SE spilforslag

Manchester City fører efter første havleg

De seneste seks indbyrdes kampe mellem de to top seks klubber, har ...

SE spilforslag

Tottenham baggrund

Der er mindre end 7 kilometer mellem de to klubbers stadions, hvilket i et London-størrelsesforhold er tæt på ingenting. Og rivaliseringen er også en af de mest forbitrede – ikke bare i England, men i hele Europa – ligesom de to klubbers indbyrdes møde i North London Derby, er et af de største lokalopgør overhovedet.

De fleste Tottenham-fans ville formentlig ikke være rivaliseringen foruden, når det kommer til stykket. Men mange Spurs-tilhængere føler ikke, at Arsenal har det samme tilhørsforhold til Nordlondon, som de selv har. Det kan de have en vis pointe i, da Arsenal i klubbens første godt 25 år havde hjemme i den sydøstlige del af London, inden klubben i 1913 flyttede til Highbury i Nordlondon.

Rivaliseringen startede hurtigt derefter og blev kun intensiveret, da den daværende organisation bag den professionelle liga i 1919 besluttede at rykke Arsenal op i den bedste række på bekostning af Tottenham. En beslutning, som de i den hvide del af Nordlondon stadig ikke har glemt, og også har beskyldt for at være korrupt.

Er London rødt eller hvidt?

Det er blevet til over 185 intense North London Derbies gennem årene, og til stor frustration for The Lilywhites, så har rivalerne flest sejre, hvilket Spurs-fans ofte må høre for. De bliver også tit drillet med, at deres klub ikke vinder titler. Det er da også ”kun” blevet til to engelske mesterskaber for Tottenham (mod Arsenals 13), men de kan til gengæld pege på hele tre europæiske titler mod rivalernes ene.

De senere år har Tottenham dog haft overhånden i Nordlondon. Flere sæsoner i træk er de sluttet bedre end Arsenal i Premier League, og har i modsætning til rivalerne spillet regelmæssigt med i Champions League, hvor klubben over de senere par nåede helt frem til finalen, som dog blev tabt til Liverpool.

Tottenham har det svært i ligaen

I indeværende sæson tyder meget på, at succesparameteret meget vel kan blive, om man slutter over sin Nordlondon-rival i Premier League. Det er i al fald de færreste, der tror, at Tottenham kan tage skridtet og udfordre Manchester City, Chelsea og Liverpool i mesterskabskampen. Klubben har ellers - efter en række stille transfervinduer - hentet et par nye spillere ind, og har samtidig formået at holde på flere profiler.

Men sæsonen er i skrivende stund startet svingende og det ligner derfor en kamp om at komme i top 4 – og generelt foran rivalerne fra den røde del af Nordlondon. Hold særligt øje med klubbens udvikling under den nyindhentede topmanager Antonio Conte, der er kendt for at føre klubber hurtigt til succes. 

P