Når “spileksperter” tjener på at du taber

06/09/2017  i Gambling artikler

Tips før du vælger Spilekspert

Vi har alle prøvet at falde over en Facebook side eller en blog, hvor det ser ud som om der er en eller flere spileksperter der bare rammer rigtigt stort set hver gang. Det er der dog ikke mange der gør, så det bør give dig en sund portion skepsis når du støder på det. 

En del af ulykken er at mange af spileksperterne rent faktisk først tjener penge når du taber ... så de har ikke nogen interesse i at du vinder i det lange løb - for så er der ingen indtægt til dem.

More...

Facebook/ekspert siderne er bygget op på en model, hvor de hos spiludbyderen får en procent del af de tab som deres besøgende genererer. Det er måden bookmakere og casinoer prøver at tiltrække nye kunder, igennem det der også bliver kaldt for afilliates. Så når en Facebook side henviser dig som ny kunde til en bookmaker, så er de i en årrække garanteret en procentdel fra dig - hvis du altså er en tabende spiller.

Der findes forskellige former for afilliate aftaler og det er ikke nødvendigvis alle henvisningsaftaler der fungerer sådan - men langt de fleste gør.

Start med at se spilekspertens regnskab 

Hvis man spiller på en masse favoritkampe at det bliver over 0,5 mål (Altså der bliver scoret), så vil man opnå en vanvittig høj hitrate. I hele 2018/19 sæsonen spillede Arsenal og Tottenham ikke en eneste 0-0 kamp. Så ville man have en hitrate på 100%, hvilket ser fantastisk flot ud. Udfordringen er at odds på at det bliver mere end 0,5 mål er så lave, så når de endelig spiller 0-0 vil du samlet ende med et underskud.

Hold som aldrig spiller 0-0

Selvfølgelig vil vi gerne have spilekspterter med høje hitrater, men vi vil hellere finde dem der præsterer over længere tid. Så derfor er de seriøse spileksperter dem, som kan fremlægge et troværdigt regnskab for deres bettingaktiviteter. Alle spileksperter har tabende perioder, men de dygtige har overskud på den lange bane.

Er spileksperter uvildige?

Det er en stor problemstilling at mange af Facebook siderne og diverse spileksperter reelt er uden en synlig afsender, hvilket gør at dem der står bag ikke rigtigt står til regnskab. Det stiller både nogen etiske men også praktiske spørgsmå så som:

  • Er anbefalingen af et væddemål reelt?
  • Prøver de at få mig til at tabe med vilje for at tjene penge?
  • Hvad er sites motivation for at gøre mig til vinder?

Branchen er på mange måder lidt problemfyldt, da der er store penge at tjene hvis dem anviser taber penge. Nogen aftaler er skruet sådan sammen hvis spillerne tjener penge så er der intet til anviseren. Det er en usund og direkte skadelig model for de spileksperter der laver spilforslag og spilfiduser.

Hvorfor sælger spileksperter deres tips?

Hvis man nu er rigtig dygtig til at oddse og sportsbette, er man så interesseret i at andre hopper med på vognen. Ofte vil odds ændres sig hos bookmakerne, hvis en spilekspert går ud i det offentlige med et tip. Så er det virkelig i spilekspertenes interesse at gøre sine bets offentlige?

Det skader næppe eksperten, hvis han/hun har sat sit bet for så ændres det næppe for spileksperten, men for de mange der måske følger det, er det en udfordring at bettet offentliggøres. Fordi det ganske tit er meget svært at få et odds på samme niveau som eksperten. Så et godt tip der før lød på 1,70 hedder nu 1.60 og det gør en stor forskel i det lange løb.

Hvis en spilekspert spiller højt på et udfald til 1,70 vil han kunne sælge sit væddemål hvis oddset falder - så det kan være en skjult motivation til at få odds til at falde. (Sker næppe ret tit).

Spileksperter har jo ikke altid ret

Så næste gang du støder på en Facebook gruppe eller side, som har travlt med at henvise til bookmakere og har spiltips, så tænk dig godt om for det er ikke sikkert at hensigterne er så reelle som først antaget. Naturligvis er der også sider der har rent mel i posen så tro nu ikke alt er fup og svindel, men grav dybt i deres dokumentation før du vælger at følge deres råd.

P