Har kvinder et mindre gamblergen end mænd?

02/02/2017  i Gambling artikler

Når man hører og læser om gamblere rundt omkring i verden, er det som regel mænd der bliver omtalt og nævnt. Det er ikke mange kvindelige gamblere der er kendt og når man ser på de kulturelle input fra film, bøger og tv er der heller ikke meget feminint islæt at hente.

More...

Den typiske målgruppe for spiludbydere inden for poker og sportsbetting er hovedsagelgit mænd – gerne unge og påvirkelige – men hvorfor er det ikke muligt at påvirke piger/kvinder på samme måde?

Er det fordi at kvinder har mere fornuft end mænd – trods alt er det jo bevist at spilindustrien tjener milliarder og de må jo så komme fra mænd – eller er der andre faktorer der spiller ind? Sociologer peger på at kønsrollemønstre også spiller ind da børn lærer af forældres adfærd og derfor er det faderen som er rollemodellen når det handler om gambling og spilaktiviteter.

Set ud fra et markedsperspektiv er bookmakere og spiludbydere igang med at prøve at finde de lidt blødere spil, som utvivlsomt skal få de kvindelige spillere til at deltage. Fælles for dem er eksempelvis bingo hvor man prøver at tilføje en social dimension med chatsystemer for at give det en ekstra ting udover vinderelementet.

Måske er det fordi at interessen for sport er større hos mænd, som derfor har en nemmere kobling til også at ville sætte penge på det. Når man kigger på annoncering fra diverse spilsider, så er det ofte nemt at se at segmentet kvinder målrettes spillemaskiner (slots) og sportsbetting rettes mod mænd.

Især Danske Spil har med deres seneste kampagner "Vi er oddsere" kørt kraftigt på forskellene mellem kønnene. I disse ligestillings- og meetoo tider kan man undre sig over, at en spiludbyder kører det så direkte og lige på.

P