Top 5 grunde til du taber penge på gambling

06/02/2017  i Gambling artikler

Stop med at hælde dine penge ud i toilettet – lær her hvordan du kan undgå at tabe penge på 5 dumme fejl

Det er meget få, der er vindende i det lange løb når det kommer til gambling og sportsbetting og det er der mange grunde til. Men her lister vi top 5 grunde til du taber dine penge hos bookmakerne – og det skal du naturligvis lære af og så begynde at vinde istedet.

More...

1. Du sportsbetter ud fra følelser – og så kan du kun tabe penge

Det er fedt at have et hold at holde med, så derfor er det “nemt” at bakke sine følelser op med et væddemål på at de naturligvis vinder kampen på lørdag. Vi kender alle sammen fornemmelsen af at “vi” vinder og det får vores kritiske sans til at falde når det gælder om at finde gode odds. Bookmakerne har ikke andre følelser end at de vil vinde penge, så det tager deres risikovurdering ud fra en reel chancevurdering. Det svarer til at du kaster med terninger og “tror” at du rammer et lige nummer.

Hvis du vil være vindende sportsbetter glemmer du alt om følelser og stopper med at spille på dit favorit hold.

2. Du spiller på flere kampe af gangen –  hvilket er vejen til ruin

Danske spillere er lidt “ødelagte” af den spillekultur som Danske Spil har givet os. Vi lærte i starten hos Danske Spil at man ikke kunne spille singler på “Den lange” og vi er derfor opflasket med at kombinere flere kampe og udfald med hinanden. Dette er ikke kulturen i eksempelvis England hvor der er en helt anden bookmaker kultur. Selvfølgelig er det fristende at kombinere flere kampe og Chelsea vinder naturligvis hjemme over Southhampton … eller det gør de måske ikke?

Husk at odds er vurderet ud fra en sandsynlighed – så jo højere odds du har, des mindre chance er der for at dit væddemål går hjem. Alle de virkelig “pro” gamblere holder sig langt langt væk fra doubler og tripler og satser på de enkelte kampe eller udfald.

3. Du bruger den samme bookmaker til alt – dovenskab koster dig penge

Et væddemål er kun få klik væk på mobilen, så det er fedt at man har installeret en lækker app som gør det meget nemt at bette. Især i Danmark har man gjort det lidt semibesværligt at sætte penge på sportsbetting og det straffer dig i det lange løb, med mindre du glemmer dovenskaben. Alt for mange nøjes med at spille hos en bookmaker fordi det er det nemmeste, så kan man indskyde penge et sted og det kræver ikke den store indsats af dig som spiller at spille på kampen.

Men det er en stor fejl, fordi der kan være udsving i odds fra bookmaker til bookmaker og det burde give sig selv at man placerer væddemålet hos den bookmaker der tilbyder de højeste odds. Så inden du fortsætter med at hælde penge formålsløst ud i afløbet, skal du få oprettet flere konti hos forskellige spiludbydere og gerne hos så mange som muligt.

I det lange løb koster det dig mange penge ikke at maksimere gevinsterne og du skal i bund og grund se odds som en “aktiekurs” – og du ville jo heller ikke sælge dine Novoaktier til kurs 289 hvis du kan få kurs 291 for dem.

4. Du spreder dig for meget og researcher for lidt

Der er stor forskel på Superligaen og den italienske 2. division, men det afholder ikke den gennemsnitlige danske spiller fra at spille på begge dele. Det er en stor fejl som giver masser af gyser på bookmakernes bundlinje og den skal du have rettet. Når der sættes odds på et udfald er det ud fra den viden som bookmakerne har lige nu og de ved altså mere om den næstbedste række i Italien end du gør – hvis du altså ikke har besluttet dig for at sætte dig godt ind i rækken. For at blive vindende sportsbetter skal du researche godt og grundigt på dine bets før du spiller og så skal du gøre dig til en “ekspert” i din egen niche og fokusere på en eller 2 ligaer, hvor du ved næsten alt om hvad der rør sig. Dem der er vindende i det lange løb holder sig til et område de har meget viden om og placerer ikke lige en plovmand på Leeds fordi de plejer at være stærke.

Så hvis du vil undgå at at tabe penge, så start med at lave research på statistik, skader, startopstillinge, karantæner, trænerfyringer, nyindkøb m.m. – det er altsammen overvejelser bookmakerne har med når der sættes odds.

5. Du holder ikke regnskab og bruger ikke bankroll management

De fleste der jævnligt spiller på fodboldkampe melder ud, at de enten vinder lidt eller at det går lige op, men det skyldes at de ikke fører regnskab. Langt de fleste har underskud på spil, for ellers vil bookmakere slet ikke have en forretning, men spillere bilder sig selv ind at det “går godt”. Derfor er det vigtigt at føre regnskab over dine spil, så du begynder at lære hvilke typer væddemål og kampe du vinder på og ikke mindst få et overblik over hvilke kampe som får dig til at tabe penge.

Det er også vigtigt at få en forståelse for at du ser dit spillebudget som en beholdning, som du spiller med løbende men ikke det hele på en gang. Der er altid en risiko for at tabe penge men den kan varieres. På den måde minder bankroll management lidt om et pensionsselskab der også investerer i mange forskellige ting – og de taber lidt og vinder lidt, men når de gør det hele op har de vundet mere end de har tabt. Du skal igang med at betragte dine væddemål som investeringer over tid.

P